Welkom op mijn weblog. Ik zal hier berichtjes plaatsen omtrent mijn quilt-hobby en mijn gezin. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen. Ik zou het heel erg leuk vinden als je een berichtje achter laat.

Welcome to my blog. I will tell you about my quilting hobby and my family. How nice of you to take a look here. I would like it very much if you leave a comment. Forgive me the mistakes I will undoubtedly make by translating the Dutch text in English.
Sorry, I have stopped translating the Dutch text.

dinsdag 29 april 2014

Mei-uitstapje

Mei-uitstapje? Het is nog april !
Jaa, het klopt echt. De foto's van het jaarlijkse uitstapje mei 2013 hebben de Lekprikkers nog van mij tegoed. We gaan binnenkort weer een dagje met z'n allen uit, dus dit verslag moet er nu snel op!

We vertrokken al vroeg richting Oene. Ik had er nog nooit van gehoord! Er is een leuke quiltwinkel De Witte Pimpernel, waar we heel vriendelijk werden ontvangen. Na een kop koffie met gebak startten we met de workshop. De workshop 'vouwtechniek' werd gegeven door Herma de Ruiter en was goed voorbereid. Er kon een klein quiltje of een kussentje/speldenkussen van gemaakt worden.


Na afloop werden er uiteraard ook nog inkopen gedaan in de winkel. We konden in de lesruimte onze lunch eten en daar kregen ook onze met lekkers gevulde knapzak. De knapzak was, net als de vorige jaren, gemaakt door Mary. We noemen deze de Maxima-knapzak!

Vanuit Oene reden we naar Lunteren waar we het kantmuseum van Fie en Dirk van Dijk bezochten. Ook hier werden we vriendelijk ontvangen met koffie en thee met wat lekkers.
Fie heeft zich jaren geleden het Lierse Kantwerk eigen gemaakt. Ze vertelde hoe ze hiermee begonnen was en heeft ons heel veel mooi kantwerk laten zien. Ook gaf ze een demonstratie. Er was ook een winkeltje waar kantwerk van Fie en ook werk van Dirk werd verkocht. Hij maakt houten klossen, scharenhouders enzovoorts.


Vervolgens gingen we naar Veenendaal waar we Jackies Atelier bezochten. Een klein winkeltje met mooie wol en hele leuke quiltstof en quiltspulletjes. Ook deze vriendelijke eigenaresse had koffie en thee klaar. Hier heb ik geen foto's gemaakt. Kijk vooral eens op de website, het ziet er super uit!

Op weg naar Veenendaal werden we geconfronteerd met een 'gewijzigde verkeerssituatie' waar TomTom geen rekening mee hield... één van onze chauffeurs had dit te laat in de gaten en was doorgereden. Ik ben benieuwd of de rekening hiervoor nog aangekomen is..

We sloten de dag af met een bezoek aan een wokrestaurant in Rhenen. Daar stond de ook weer erg vriendelijke eigenaar ons al op te wachten: "ga maar snel zitten, dan kunnen jullie lekker kletsen".  Dat hebben we gedaan, alsof de hele dag nog niet genoeg gekletst hadden!

Al met al was het weer een zeer geslaagde dag en we verheugen ons alweer op het komende uitje!

3 opmerkingen:

  1. Wat een leuke dag hebben jullie gehad. Ik heb lekker meegenoten. Goede tips voor als ik die kant ooit uitga.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk die foto's Willeke. En...nu krijg ik nog meer zin in ons a.s. uitje. Tot gauw!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat allemaal op 1 dag, dat is topsport! Maar wel de leukste die er is, wat een leuk vooruitzicht dat er weer iets dergelijks aan zit te komen, veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen