Welkom op mijn weblog. Ik zal hier berichtjes plaatsen omtrent mijn quilt-hobby en mijn gezin. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen. Ik zou het heel erg leuk vinden als je een berichtje achter laat.

Welcome to my blog. I will tell you about my quilting hobby and my family. How nice of you to take a look here. I would like it very much if you leave a comment. Forgive me the mistakes I will undoubtedly make by translating the Dutch text in English.
Sorry, I have stopped translating the Dutch text.

zondag 19 januari 2014

Les Étoiles Café-Chocolat

Tja, als je een tijd niet blogt, heb je een hoop in te halen. Al scrollend door mijn foto's vraag ik me af, heb ik dit en dat al laten zien? Dan weer op mijn blog kijken of de foto's er al op staan. En daar wordt ik dan weer afgeleid door nieuwe berichten die op mijn blogroll staan en voor je het weet ben je weer een paar uur verder!

Volgens mij heb ik nog helemaal niets laten zien van de quilt 'Les Étoiles Café-Chocolat' uit het boek Simple Comforts van Kim Diehl. Ik volgde in het voorjaar van 2013 o.a. met Annelies de "Bee met een boek" bij Atelier Fat Quarters. Mijn boek was dus een Franstalige uitgave. Ik heb net even gegoogeld en in het Engels heet de quilt Mocha Stars. Ik nam een duik in mijn stoffenvoorraad en dit was mijn eerste selectie.

Bij Atelier Fat Quarters heb ik stof voor de rand en nog wat fat quarters uitgezocht en toen konden de sterpunten geknipt worden.  
Lekker schuiven tot het er mooi bij ligt.

De sterpunten worden per halve ster aan elkaar genaaid en dan geappliqueerd. Daarna worden dan de blokhelften aan elkaar genaaid. Willeke (niet ik dus, maar de eigenaresse van het Atelier) had haar voorbeeld al voor ons opgehangen.
Bovenstaande foto's zijn gemaakt in maart 2013. De foto hieronder is van april 2013. Nu ligt de rand erbij en ben ik aan het schuiven geweest met de punten op de rand.

Hieronder is het inmiddels mei en was het zowaar even mooi weer. Dan is het een genot om over de dijk naar het Atelier te fietsen! De sterren van Hansje
en de mijne..

En verder heb ik er geen foto's meer van! Alle stengels en blaadjes zijn inmiddels geappliqueerd en alle cirkels voor de bloemen liggen klaar. Tot zo ver... en tot de volgende keer!
    
PS: Deze tentoonstelling in het centrum van Culemborg loopt nog tot en met zondag 26 januari. Er is ook werk van Lekprikster Imke van Voor mij - Voor jou te zien.


11 opmerkingen:

 1. Wat wordt je Chocolade-quiltje mooi!!!! En leuk, weer eens een blogje van je te lezen...;-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je compliment! Ik probeer weer wat regelmatiger bloggen..

   Verwijderen
 2. Wat een leuk verslag Willeke, ben benieuwd hoe de hele quilt is geworden of nog gaat worden. Je laat hem toch wel een keertje in het echt zien he? Was mijn foto de inspiratie voor dit blogje?
  En de tentoonstelling kan ik ook iedereen aanraden, heel leuk om te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je compliment! Jaa, jouw foto was de aanzet voor dit bericht. Hopelijk kan ik weer snel verder met deze quilt...eerst nog wat anders afmaken.

   Verwijderen
 3. Leuk om weer een blogje van je te lezen! Prachtig de quilt 'Les Étoiles Café-Chocolat' ! Mooie stoffen gebruik je! Ben benieuwd hoe de quilt is als deze af is! Groetjes, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik ben van plan binnenkort weer verder te gaan met deze quilt..er kwam van alles tussen!

   Verwijderen
 4. dat wordt weer een mooie quilt vooral dat appliqueren erbij is leuk.
  Ook leuk is het linkje naar ons blog.
  en die mooie foto's van de bloesem, daar heb ik al wel weer zin in
  groetjes van imke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik vind'm ook wel erg mooi worden. Binnenkort ga ik er weer mee verder. Van mij mag de lente ook snel komen, de winter slaan we gewoon over!

   Verwijderen