Welkom op mijn weblog. Ik zal hier berichtjes plaatsen omtrent mijn quilt-hobby en mijn gezin. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen. Ik zou het heel erg leuk vinden als je een berichtje achter laat.

Welcome to my blog. I will tell you about my quilting hobby and my family. How nice of you to take a look here. I would like it very much if you leave a comment. Forgive me the mistakes I will undoubtedly make by translating the Dutch text in English.
Sorry, I have stopped translating the Dutch text.

maandag 23 december 2013

Kerstmis


Hallo zeg, daar ben ik toch eindelijk weer eens met een blogbericht. Ik heb me voorgenomen mijn blog weer nieuw leven in te blazen. Om het mezelf wel wat makkelijker te maken, heb ik besloten te stoppen met het vertalen in het Engels. Dit kostte nl. best veel tijd. Het lijkt heel gemakkelijk, maar als je het goed wilt doen, is het best moeilijk.
Ik begin nu met de foto's van de Lekprikkers-bijeenkomst van december en ga dan 'inhalen'.

Gastvrouw Janske zorgde, zoals altijd, voor een sfeervolle omlijsting.

Dit jaar was er geen kerstworkshop. We hebben het niet echt gemist hoor. Er is altijd genoeg gespreksstof en er is altijd wel een Lekprikster met een mooi verhaal. 

De show and tell (ha, toch nog wat Engels)


Zoals je ziet is er niet alleen gequilt maar ook gebreid en gehaakt. De leuke vilten lantaarntjes met verlichting zijn gemaakt door Marianne n.a.v. de workshop in november. Super geslaagd!

De Lekprikkerscrew had nog een mooie verrassing voor de leden. Wie mee wil doen, gaat komend jaar deze quilt maken. De kerstattentie was er ook op afgestemd. Bedankt dames!

Over kerstattentie gesproken. De laatste jaren delen de Lekprikkers in december een (meestal zelfgemaakt) kerstpresentje uit. We zijn weer zooo verwend. Kijk maar eens. 
Thuis gekomen heb ik alles nog eens uitgestald en gefotografeerd.

Omdat we thuis net zo'n beetje klaar waren met een verbouwing (nieuwe keuken en parketvloer en alles geverfd en geschilderd) had ik nog geen enkele kerstversiering in de kamer. Nu was ik helemaal in de stemming en heb gelijk mijn favoriete kerstquilt opgehangen.

Voor ik afsluit, wil ik toch ook nog even dit onder de aandacht brengen. De expositie "Kantje Boord", over oude handwerktechnieken, die Janske met een vriendin heeft ingericht in de "Vierheemskinderen" in Culemborg. Zeer zeker een bezoekje waard! Tot en met zondag 26 januari, op vrijdag t/m zondag geopend.


Ik wens iedereen hele fijne kerstdagen toe!

Groetjes, 

3 opmerkingen:

  1. Willeke jij en de lekprikker ook hele fijne feestdagen.............liefs.Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke foto's fijne kerst, Alie S

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat heb je een mooie presentatie van de kerstochtend gegeven Willeke. Leuk om al die quiltjes en kerstattenties zo weer even terug te zien.

    BeantwoordenVerwijderen