Welkom op mijn weblog. Ik zal hier berichtjes plaatsen omtrent mijn quilt-hobby en mijn gezin. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen. Ik zou het heel erg leuk vinden als je een berichtje achter laat.

Welcome to my blog. I will tell you about my quilting hobby and my family. How nice of you to take a look here. I would like it very much if you leave a comment. Forgive me the mistakes I will undoubtedly make by translating the Dutch text in English.
Sorry, I have stopped translating the Dutch text.

maandag 22 april 2013

Koninginnedag? Supergoof!De Lekprikkersochtend van deze maand stond in het teken van Koninginnedag. We keken er erg naar uit want de "Queen of Quilts"  ;-)  oftewel Supergoof kwam met haar Trunkshow naar ons toe. Als dat geen Koninginnefeest is! 


Het was een geweldig leuke ochtend. De quilts van Ingrid alias Supergoof zijn  allemaal even mooi en iedere quilt heeft een verhaal variërend van leuk tot heel emotioneel. Ingrid vertelde hoe ze met quilten is begonnen aan de hand van patronen in de Ariadne (uit de goede tijd toen de Ariadne nog een handwerkblad was) en hoe ze haar eigen stijl heeft ontwikkeld. Ingrid gebruikt paternoplaat en blauwe verdwijnstift; alles wordt met de schaar geknipt en met de hand genaaid en er wordt niks gestreken. Als een quilt af is, gaat-ie de wasmachine en de droger in! Alle quilts werden doorgegeven zodat we ze van heel dichtbij konden bekijken, aaien en besnuffelen. We mochten van alle quilts foto's maken, ook van Supergoof zelf. 'Houd er rekening mee dat ik "niet zo goed pak" op foto's'. Nou Goof, je staat er stralend op hoor!

Hieronder staat een fotofilmpje, klik en kijk... Op het blog van Supergoof zelf kun je de quilts nog beter zien en alle verhalen lezen.

Voor de gelegenheid waren onze 2 ereleden Hanny en Ineke en ook Willeke van onze plaatselijke quiltwinkel Patchwork en Quiltatelier Fat Quarters uitgenodigd. Het was, hoe kan het anders, supergezellig. Ook hebben we nog gezamenlijk heel lekker geluncht.We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde ochtend. Volgens mij had Ingrid het ook wel naar haar zin.
Met een mooie bos bloemen en een krentenbol voor Bregje vertrok Ingrid weer huiswaarts. Alhoewel ik vermoed dat ze eerst de quilts van haar moeder terug is gaan bezorgen. De trunkshows zitten er op!

Lekprikkers-crew, bedankt voor het organiseren van deze prachtige ochtend!No translation this time, sorry!

6 opmerkingen:

 1. Dank je wel Willeke, je hebt de mooie ochtend heel goed vertaald. Het was een geweldige fijne ochtend. Groetjes Gijske.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, wat gezellig om dit leuke verslagje van de trunkshow van Ingrid te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig, he, zo'n show!!
  En nu kan ze dan eindelijk met de beetjes omhoog en ben jij waarschijnlijk totaal geïnspireerd......;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook ik heb als gast bij de lekprikkers enorm genoten, en leuke zaken gedaan. Bedankt meiden, het was helemaal TOP.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. een super fotofilmpje!!
  groetjes van imke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke impressie van deze ochtend Willeke. Dat filmpje is helemaal top! Heerlijk om de foto's te bekijken en ondertussen te genieten van de toepasselijke muziek. Goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen